Δείτε το κόλπο, πως με το ΦΠΑ εξανεμίζουν την οικονομία μας.

Σεμινάρια για το πως θα εισπράξουν από τις Γερμανικές εταιρίες που φοροδιαφέυγουν στην χώρα μας υπό το άγρυπνο βλέμα των κυβερνητικών εταίρων, των υπουργών οικονομικών, των εφοριακών, των διοικητών της ΤτΕ, και των "θεσμών" ...ΔΕΝ ΕΚΑΝΑΝ.

 

Ας δούμε λοιπόν τα "παιδιά" μας που πήγαν ως Γερμανοτσολιάδες να καταρτιστούν και ας μας πουν τι ακριβώς τους είπαν για την φοροδιαφυγή που αναφέρουμε παρακάτω. Φυσικά και δεν θα δεχτούμε καμιά παπαριά του τύπου "δεν ήταν θέμα συζήτησης" και τέτοιου τύπου υπεκφυγές...

  

Τι είναι ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ.

Φοροδιαφυγή είναι η είσπραξη των φόρων όταν φεύγουν από την χώρα μας και ταξιδεύουν στις τσέπες των τραπεζών, των μεγαλοεπιχειρηματικών ομίλων, των πολιτικών...

 

Δείτε πως εξαφανίζουν με το ΦΠΑ... δηλαδή την απόδειξη που ζητάτε το χρήμα από την χώρα μας:

Ας υποθέσουμε ότι ένας εφοριακός έχει - νόμιμα στην κατοχή του -  ένα 100ευρω. Ας υποθέσουμε.

 

Πάει στον υδραυλικό και του λέει θέλω απόδειξη. 

Τότε το 100ρικο γίνεται στον υδραυλικό - ως δια της οδηγίας της Ε.Ε. -  80,64€. Τα 19,36 ταξιδεύουν για τους "θεσμούς" με την μορφή ΦΠΑ και όχι για το κράτος που διατυμπανίζουν...

Πάει ο υδραυλικός στον ηλεκτρολόγο και του λέει θέλω απόδειξη για τα 80,64€ 

Τότε τα 80,64€ γίνονται 65,03 €, τα υπόλοιπα στους "θεσμούς"...

Πάει ο ηλεκτρολόγος στο γιατρό και θέλει απόδειξη.

Τα 65,03 ευρώ γίνονται 52,44€ ... 

Πάει ο γιατρός στο χασάπη και του λέει θέλω απόδειξη...

Από τα 52,44€ μένουν και πάλι ως δια μαγείας ...42,29 €

Πάει ο χασάπης να πάρει βιβλία στο παιδί του και από τα 42,29€ με απόδειξη μένουν στον βιβλιοπώλη τα 34,10

Ο βιβλιοπώλης πάει στον μανάβη με τα 34,10 και με την απόδειξη που κόβει ο μανάβης μένουν σε αυτόν τα 27,5 €

Στο τέλος πληρώνει τον φόρο του και του κόβουν το ρεύμα.

Φυσικά για τον φόρο που πληρώνει δεν έχει καμία παροχή και ανταποδοτικότητα.

Υγεία, χωρίς υγεία, παιδεία χωρίς παιδεία, δρόμους και γεφύρια για να τα διαβεί πρέπει να πληρώσει στους Έλληνες, Γάλλους και στους Γερμανούς ..."επενδυτές"... διόδια. Μετά την TTIP μερτικό θα 'χουν και οι υπερατλαντικοί σύμμαχοί μας.

 

Φυσικά θα απαντήσουν πολλοί... Μα με το ΦΠΑ επιστρέφουν τα λεφτά μας μέσω της Ε.Ε. του ΕΣΠΑ και της Ευρωπαϊκής τράπεζας επενδύσεων...

 

Ένα θα σας πω...η Ευρωπαϊκή τράπεζα επενδύσεων, αγοράζει τα κόκκινα δάνεια που τα έκαναν κόκκινα με το παραπάνω κόλπο. Η αδυναμία πληρωμής φόρων δεν είναι έγκλημα. Έγκλημα είναι να απαιτούν φόρους από την λαϊκή οικογένεια και όχι από τους οικονομικά ισχυρούς για να τα δίνουν σε αυτούς. Έγκλημα είναι η ηθική αυτουργία για τους χιλιάδες αυτόχειρες, έγκλημα είναι οι θάνατοι λόγω αδυναμίας πρόσβασης στην υγεία, έγκλημα είναι η σύγχρονη δουλεία, η μετανάστευση της νέας γενιάς, έγκλημα είναι η ανεργία και η φτώχεια που μας επέβαλαν αυτοί που προστατεύουν την δημοκρατία και το πολίτευμα... Σαν τον Ερντογάν

 

Όσο για τα ΕΣΠΑ... κοιτάξτε δεξιά κι αριστερά τις ταμπέλες που πέρασαν όλα τα έργα αυτά, στο ΤΑΙΠΕΔ και στους συμμάχους μας Γερμανούς της Hochtief

 

Γι αυτό κυνηγούν την απόδειξη....

Όσο για την επιστροφή φόρου... θα την καρπωθούν οι Γερμανοί για τις υπηρεσίες που μας προσφέρουν.

 

Σημασία έχει κι ο "καλός" δάσκαλος...

Οι υποτιθέμενοι «άψογοι», «άτεγκτοι» και «έντιμοι» Γερμανοί ΚΛΕΒΟΥΝ φόρους, έχει ήδη αναδημοσιευθεί σε όλες τις μεγάλες εφημερίδες και τα διεθνή site, αλλά ότι και αυτές είναι βουτηγμένες μέσα στη φοροδιαφυγή, τις μίζες, τα λαδώματα και τα σκάνδαλα. 

 

Φοροδιαφυγή Νο 1

Logo-Of-BMW.png

Οι τρεις αντιπροσωπείες των γερμανικών κολοσσών στον χώρο της αυτοκινητοβιομηχανίας εμφανίζονται να εισήγαγαν με υποτιμολόγηση πολυτελή μοντέλα αυτοκινήτων με τιμές 10.000 ευρώ, ενώ στην πραγματικότητα αυτά κόστιζαν από 90.000 έως 100.000 ευρώ. Το Spiegel μάλιστα φέρνει ως παράδειγμα μια Mercedes S-Class 500 χρώματος μπλε η οποία εισήχθη στη χώρα μας αντί 22.135 ευρώ, ενώ η πραγματική αξία της και κατ' επέκταση η τιμή πώλησης ήταν τουλάχιστον τέσσερις φορές μεγαλύτερη. Η κομπίνα αυτή είχε ως αποτέλεσμα, σύμφωνα με τα δημοσίευματα, να αποφεύγουν την πληρωμή ανάλογου ΦΠΑ, αλλά και φόρου πολυτελείας.

Η φοροδιαφυγή,  στις αντιπροσωπείες της BMW, Mercedes και OPEL στην Ελλάδα την περίοδο 2011-2014, ανέρχεται σε 600 εκατ. ευρώ. 

 

Φοροδιαφυγή Νο 2

Η γερμανική εταιρία Hochtief  (συνεργάτης του κ. Μπόμπολα) η οποία επί 20 έτη διαχειριζόταν την κατασκευή και λειτουργία του αεροδρομίου «Ελευθέριος Βενιζέλος» έκλεβε φόρους αξίας 167 εκατομμυρίων και μετά απόφαση του Διοικητικού Εφετείου αναγνωρίστηκε η φοροκλοπή. Ενώ έκλεβε φόρους, βρίσκεται στην κορυφή των κατασκευών στην Ελλάδα, συνεχίζοντας να αναλαμβάνει τα μεγάλα έργα, όπου χρηματοδοτούνται από εμάς (Τράπεζες που χρηματοδοτήσαμε και κράτος με τους φόρους), και την Ε.Ε. μέσω των ΕΣΠΑ (ΦΠΑ). Φυσικά τα έργα είναι ιδιωτικά και θα παραμείνουν ιδιωτικά. Παράδειγμα στην "Ολυμπία οδό" Πληρώνεις και τα διόδια στην Hochtief για τον δρόμο που θα φτιάξει με τα λεφτά μας και θα τον έχει για εκμετάλλευση για καμιά κατοστή χρόνια. Η εταιρεία (από την διαφήμισή της) δραστηριοποιείται σήμερα σε ένα σύνολο 25 έργων ΣΔΙΤ που αντιπροσωπεύει όγκο επενδύσεων πάνω από 6 δισεκατομμύρια ευρώ.!!!

 

Φοροδιαφυγή Νο 3

Siemens: «Καμία ευθύνη και καμία ζημιά για το ελληνικό Δημόσιο»

Παρά την ύπαρξη του πορίσματος της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής, το οποίο υπολόγιζε τη ζημιά του Δημοσίου σε τουλάχιστον 2 δισ. ευρώ.από το σκάνδαλο της siemens, οι αρχές μας ως σύγχρονοι γερμανοτσολιάδες με βαρύ κατηγορητήριο και στην κατοχική δικαιοσύνη ΔΕΝ πρόκειται να εισπράξουν τίποτα.

Ο ερχόμενος σωτήρας Κυριάκος έρχεται στον ανθόσπαρτο δρόμο των δωροδοκιών του Γερμανικού κολοσσού. Το δε μαύρο χρήμα που κυκλοφορεί στα βουλευτικά και υπουργικά έδρανα είναι αντίστοιχο της απάτης. Ακόμα και ο Προκόπης που υπέγραψε την ζημιογόνο σύμβαση c4i με την siemens είναι υπόλογος.

 

Έρχονται τα Γερμανοτσολιαδάκια

eforiakoi-germany.jpg

Έρχονται τα Γερμανοτσολιαδάκια με φωτογραφίσεις και χαρές να "σκίσουν" τον Έλληνα μικρομεσαίο που του φόρτωσαν τα χίλια μύρια βάρη, ορίζοντάς τα ως νόμιμα (νόμος !!!) κατ' εντολή των αποικιοκρατών μας. Υπό τας διαταγάς των Γερμανικών και των άλλων οικονομικών δυνάμεων κατοχής της χώρας μας...

 

Στο στρατηγό αυτής της εκστρατείας -  Αλεξιάδη - απευθύνουμε μια ερώτηση που έχει και απάντηση.

Γιατί δικαιολογούν αφορολόγητο εισόδημα στους πολιτικούς και στα θεσμικά όργανα στην χώρα μας και στην Ευρώπη? 

Επειδή είναι ο νόμος τους.

 

Γερμανοί εφοριακοί προσέφεραν τις συμβουλές τους σε Έλληνες συναδέλφους τους σε σεμινάριο που οργανώθηκε στη Βόννη. 

O Ευστάθιος Τσίρμπας βρίσκεται ήδη μία εβδομάδα στη Γερμανία.

Ο κ. Τσίρμπας ανήκει στην πρώτη ομάδα εφοριακών που έφτασε στο κρατίδιο της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας στα πλαίσια ενός προγράμματος μετεκπαίδευσης.

Το πρόγραμμα του άρεσε, όπως λέει: «Η εβδομάδα αυτή ήταν πολύ ενημερωτική για εμάς και χρήσιμη». Πρόκειται να ακολουθήσουν και άλλες ομάδες εφοριακών που θα φτάσουν στη Γερμανία για τον ίδιο σκοπό.

Η μετεκπαίδευση ξεκίνησε την περασμένη Δευτέρα στην Ακαδημία της Βόννης με στόχο τη στήριξη της Ελλάδας στην καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και στη δημιουργία ενός αποτελεσματικού φορολογικού συστήματος.

 

Κοινός στόχος η καταπολέμηση της φοροδιαφυγής

Στο ερώτημα, κατά πόσο οι Έλληνες εφοριακοί μπορούν να συγκρίνουν τις συνθήκες εργασίας τους με εκείνες των Γερμανών συναδέλφων τους, η απάντηση από τη Βόννη είναι κάπως αόριστη: «Εκείνο που μας άρεσε περισσότερο και μας έκανε εντύπωση ήταν ο επαγγελματισμός και η αποτελεσματικότητα των συναδέλφων μας από τη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία» λέει ο Ευστάθιος Τσίρμπας.

 

Οι Έλληνες εφοριακοί είναι και αυτοί αποτελεσματικοί και επαγγελματίες στη δουλειά τους, προσθέτει. Ο κοινός στόχος παραμένει ίδιος: «Η καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, της φορολογικής απάτης, της διαφθοράς και του οικονομικού εγκλήματος».

Αλλά και από την πλευρά του γερμανικού κρατιδίου η έμφαση βρίσκεται στα κοινά σημεία: «Αυτό που έγινε εδώ δεν ήταν φροντιστήριο, δεν είχαμε σχέση δασκάλου-μαθητή. Περισσότερο ήταν ανταλλαγή εμπειριών μεταξύ συναδέλφων» τονίζει ο εισηγητής του σεμιναρίου Χέλμουτ Σμιτς. Και βέβαια δεν ήταν δυνατό να γίνουν μέσα σε μια εβδομάδα όσα στη Γερμανία γίνονται μέσα σε τρία χρόνια. Ωστόσο «οι μέθοδοι με τις οποίες φτάνει κανείς στις πληροφορίες που οδηγούν στη φορολόγηση είναι και εδώ και εκεί οι ίδιες. Πώς θα βρω εκείνους που θέλουν να με παρακάμψουν, εκείνους που δεν πληρώνουν φόρους;»

Η εφοριακός Κωνσταντίνα Καλαφατάκη βγάζει ένα σύντομο συμπέρασμα στο τέλος του σεμιναρίου: «Ήταν μια πλούσια εβδομάδα» λέει ευγενικά όπως και οι συνάδελφοί της. Μετά ωστόσο αναφέρει μία διαφορά ανάμεσα στη Γερμανία και την Ελλάδα: «Επίσης ήταν ένα ευχάριστο διάλειμμα από τη ζέστη που έχουμε αυτό τον καιρό στην Αθήνα».

 

Στην κεντρική φωτογραφία ο υπουργός Οικονομικών της Β. Ρηνανίας-Βεστφαλίας Νόρμπερτ Βάλτερ-Μπόργιανς με τον αν. υπ. Οικoνομικών Τρ. Αλεξιάδη και τα μέλη της ελληνικής αποστολής

 

 

Κι εσύ ακόμα κάθεσαι? 

 

Πληρώνεις ακόμα ΑΕΠΙ?

www.iplusradio.gr 

Μουσική χωρίς ΑΕΠΙ και GEA

Μουσική χωρίς δικαιώματα